FAQ

Allmänna frågor

Hur kontaktar jag Design Academy?

Du kontaktar oss antingen via e-post info@design-academy.se eller via telefon 0708-23 08 14

Var hittar jag era köpvillkor?

Du hittar våra köpvillkor här och vår sekretesspolicy här.

Vad har ni för öppettider under semestertider?
Under semestertider så som sommar, jul och långhelger kan återkopplingstiden på inlämnade uppgifter förlängas något. I vanliga fall sker återkoppling inom ca. 1 vecka.
Kan jag gå er utbildning om jag bor i annat land än Sverige?
Ja, det går bra. Vi har flera elever som studerar från andra länder än Sverige.

Istället för att göra beställning på hemsidan mailar du din beställning till oss med dina uppgifter till info@design-academy.se. En manuell faktura på hela beloppet skapas och dina inloggningsuppgifter mailas ut så fort vi kan se din betalning (delbetalning och kortbetalning är tyvärr då inte möjligt).

Frågor om utbildningen

När startar utbildningen?
Eftersom det är en distansutbildning så startar och avslutar du utbildningen när du vill. Utbildningen börjar så fort du gjort din första betalning. Du har tillgång till utbildningen i 2 år i din elevportal eller tills du är godkänd och klar med din utbildning.
Hur lång är utbildningen?
Utbildningen tar ca 4-8 månader att genomföra beroende på hur intensivt du väljer läsa. Du kan självklart välja att läsa på både längre tid och kortare tid om det passar dig bättre.

Det enda som är tidsbegränsat är examensprovet på slutet som du har tre veckor på dig att slutföra samt att hela utbildningen behöver vara slutförd inom 2 år. Du kan däremot köpa till mer tid t.ex. ett år om du skulle behöva det.

Vilka förkunskaper krävs?
Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen kan läsas som nybörjare. Älskar du design och vill lära dig hur man skapar harmoni i ditt och i andras hem? Då passar den här inredningsutbildningen dig perfekt!
Vem passar utbildningen för?
Utbildningen passar både dig som vill starta eget eller för dig som vill ta anställning hos något inredningsföretag. Du kan efter avslutad utbildning göra homestyling inför en försäljning eller ta uppdrag för företag eller för privatpersoner och inreda deras hem.
Hur är utbildningen uppbyggd?
Utbildningen består av fyra olika moduler. Du får tillgång till varje modul inklusive uppgifter i din elevportal. Till modulerna följer uppgifter som du genomför och mailar in för rättning. Uppgifterna kan vara både teoretiska och praktiska och du kan välja att sammanställa dina uppgifter i datorn eller skicka in det via post till oss.

När du är godkänd på respektive modul avslutas allt med ett examensprov med praktiska uppgifter. Examensprovet är det enda som är tidsbegränsat och du har tre veckor på dig att slutföra provet.

Ska jag göra praktik under utbildningen?
Praktik är ingenting som ingår eller är obligatoriskt under utbildningen men självklart är det alltid bra att utföra någon form av praktik. Du ansvarar i så fall själv för att ordna med praktikplats och ser till att få ett intyg på att du gjort praktik som du kan visa upp för framtida arbetsgivare.
Vad behöver jag ha för material hemma?
Du behöver inget material mer än en dator med de vanligaste programmen och internetanslutning för att utföra utbildningen.
Finns det jobb när jag är klar med utbildningen?
Det är svårt att säga eftersom det beror på hur aktiv du är i ditt jobbsökande. Det vi vet är att det just nu finns ett stort intresse för inredning samt att det vid de flesta bostadsförsäljningar förekommer någon typ av styling för att höja värdet.
Kan jag pausa mina studier om något skulle hända?
Du studerar helt i ditt eget tempo. Det enda som är tidsbestämt är examensprovet som du har tre veckor på att slutföra samt att hela utbildningen behöver vara slutförd inom 2 år. Du kan däremot köpa till mer tid t.ex. ett år om du skulle behöva det.

Skulle du vilja ta en paus för att något oförutsett har hänt eller att du behöver vara ledig så styr du över det själv så länge du håller dig inom ramen, 2 år.

När får jag svar på mina inlämnade uppgifter?
Återkoppling på inlämnade uppgifter sker vanligtvis inom 1 vecka. Under semestertider så som sommar, jul och långhelger kan väntetiden förlängas något.

Fakturafrågor

Vad kostar utbildningen?

Hela utbildningen Certifierad inredare och homestylist kostar 15.400 kr och du kan välja att betala utbildningen med kort, faktura eller via räntefri delbetalning på 3, 6, 12 eller 24 månader via Qvickly.

Vilka betalningsalternativ har ni?

Du kan betala din utbildning med kort, faktura eller räntefri delbetalning på 3, 6, 12 eller 24 månader.

Är utbildningen studiemedelsberättigande?
Nej, det är en privat utbildning. Du kan däremot få ett intyg på att du läst kursen om du vill prova att ansöka om studiestöd hos de olika fackförbunden.

Ånger / Reklamation

Vad gör jag om jag ångrar min beställning?
Regeln om ångerrätt i lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal gäller. Konsumenter har 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler. Konsumenten kan använda Konsumentverkets standardblankett. Konsumenten har rätt att undersöka varan men varan ska återlämnas i befintligt skick för att ångerrätten ska gälla. Konsumenten ska betala returfrakten om de ångrar sig. Ångerrätten gäller inte om konsumenten loggat in i sin elevportal och tagit del av copyrightskyddat material.

Välkommen till oss på Design Academy!