Att få distansstudierna att fungera

För att lyckas med dina distansstudier finns det nästan lika många knep som det finns studenter, alla hittar sätt som fungerar bäst för dem. Däremot finns det vissa knep som är välkända och kan vara värda att testa om man behöver lite extra studiemotivation.

Mål tar dig i mål

Punkt nummer två som är viktig för att lyckas är att ha tydliga mål när man studerar. Med tydliga mål blir det både lättare och roligare att läsa och lära sig om nya saker. Som du själv säkert redan märkt går det även fortare att lära sig när man har roligt. Målen kan bestå av att förstå ett visst avsnitt eller kapitel eller kanske att bli Certifierad Inredare. Det kan vara både stora och små.

Eftersom vi blir lyckliga och mer motiverade när vi klarar av någonting kan det vara bra att dela in de stora målen i delmål för att få känna av olika signalsubstanser. Dessutom kan dessa mål skrivas ner så du får dig en tydlig överblick över vart du vill komma med din utbildning.

 

Hur gör man studerandet
roligt då?

Man kan till exempel använda sig av flashcards där man skriver ner ett begrepp på ena sidan av ett litet papper med förklaringen på baksidan. Det finns även appar och hemsidor om man föredrar digitala lösningar. På dessa hemsidor går det även att hitta andras så kallade “set” där de gjort flashcards och kanske till och med quiz som man kan använda.

Vila för att lyckas

Det sista som är viktigt att tänka på när man ska studera helt på distans eller jobba är att våga återhämta sig. Det kan kännas rätt i stunden att pressa sig lite extra för att få in en extra timmes studerande idag för att fortsätta lika mycket imorgon. Det är ingen bra taktik. Kroppen och hjärnan behöver återhämta sig.

Det kan dock ibland vara svårt att känna kroppens rop efter vila. Därför kan det vara bra att göra egna scheman så man får in lite pauser. Man kan till exempel lägga en timme på att läsa för att sedan ta en 15 minuters paus med bensträckare. Det finns flera olika tidsramar man kan använda sig av när det gäller just att studera på ett hälsosamt sätt.

solcell inredning

Vill du läsa till inredare?

Gå vår inredningsutbildning till Certifierad Inredare som är helt på distans. Välkommen till oss på Design Academy!

Sara Forsberg

En av lärarna på Design Academy